2019-09-17 13:10
FC Santa Claus Napapiiri ry

Tytöille oma FDS-WBA ryhmä!

Hei!

Tytöille perustetaan oma FDS-WBA -harjoitusryhmä. Tule treenaamaan huippuvalmentajan kanssa englannin kielellä!

Tytöt treenaavat ti 24.9.19 klo 17-19 Susivoudilla. Mukaan mahtuu kaikki 2006-2012 syntyneet tytöt. Ryhmä jaetaan harjoituksissa valmentaja Scott Bainesin ohjauksessa.

Pojat treenaavat:
Ti 24.9.19 Susivouti
Nuorempi ryhmä 12.00-14.00
Vanhempi ryhmä 14.00-16.00
ja
Ke 25.9.19 Ounashalli
Nuorempi ryhmä 12.00-14.00
Vanhempi ryhmä 14.00-16.00

FC Santa Claus Junioreiden syvempi yhteistyö FDS:n (Football Development Schools) kanssa aloitettiin reilut kaksi vuotta sitten toukokuussa 2017. Toiminnan tavoitteena oli tuoda pelaajien ja valmentajien arkeen aito tuulahdus kansainvälisen jalkapallon trendejä huippuvalmennuksen muodossa. Tämä toteutettiin joka kuukausi pidettävillä kahden päivän intensiivijaksoilla, joissa valmennuksesta vastasivat Scott Baines ja Kristian Heames. Intensiivijaksoilla pelaajat saavat kotitehtäviä, kirjalliset palautteet sekä jatkuvan mahdollisuuden yhteydenpitoon Scottin ja Kristianin kanssa. Tärkeintä on että opitut asiat tuodaan pelaajan arkeen jatkuvasti niin omalla ajalla treenatessa kuin joukkueharjoituksiinkin.

FDS:n organisaatio näkee toimialueellaan Englannissa noin 7500 pelaajaa joka ikinen viikko ja tekee tiivistä yhteistyötä englantilaisen ammattilaisseura West Bromwich Albionin kanssa. He myös vastaavat Englannissa, East Midlandin alueella, myös WBA:n pelaajien scouttauksesta. Alueella asuu noin 9 miljoonaa ihmistä eli pelaajamassa on käytännössä yli kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Kyllä siinä silmä harjaantuu!

FDS perustettiin keväällä 2005 Scott Bainesin, Kristian Heamesin ja Howard Willmottin yhteistyönä. He haluavat kehittää tehostetusti vielä paikallisissa seuroissa olevia lahjakkaita ja ahkeria pelaajia, jotta heille avautuisi aito mahdollisuus päästä isoon ammattilaisseuraan. Pelaajien sekä valmentajien yhteistyö tässä muodossa on toiminut jo siis yli 14 vuoden ajan. Heidän yhteistyöverkostonsa ympäri Euroopan kattaa jo yli 30 ammattilaisseuraa mm. Englannissa, Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa. Heidän avulla ammattilaisseurojen akatemioihin eri puolille Eurooppaa on päässyt jo lähes 200 pelaajaa ja heistä kovanluokan ammattilaiseksi on noussut 12 pelaajaa. Oletettavaa siis on, että lähivuosina tuo määrä tulee kasvamaan merkittävästi. Suomessa FDS on toiminut 2010-luvun alusta lähtien. He ovat vieneet mm. koviin kansainvälisiin eliittiturnauksiin suomalaisista ja englantilaisista pelaajista koostuvia joukkueita muutaman vuoden ajan. Yhteistyö on ollut hedelmällistä ja tämän kautta suomalainen nuori pelaaja pääsee aidosti näkemään, että mitä se kansainvälinen jalkapallo on.

FDS toiminnassa mukana olevilla pelaajilla on mahdollisuus päästä pelaamaan FDS-WBA:n kansainvälisiin yhteisjoukkueisiin mm. Kokkola Cup:iin sekä siitä edelleen kansainvälisiä huippuseuroja viliseviin turnauksiin mm. Saksaan, Ranskaan, Englantiin ja Pohjois-Irlantiin. Viime vuosina rovaniemeläisiä pelaajia on ollut useita näillä hienoilla turnausmatkoilla. Lisäksi kyvykkäimmät pelaajat ovat saaneet huippuseuroilta kutsuja akatemiavierailuille, jossa pelaajaa katsotaan sillä silmällä, että olisiko hän tulevaisuuden akatemiapelaaja ja siitä edelleen muutaman vuoden päästä täysammattilainen. Suomalaiset pelaajat voivat muuttaa nykysääntöjen mukaisesti jalkapallon perässä ulkomaille EU-alueelle vasta täytettyään 16 vuotta. Samaan aikaan on kuitenkin äärimmäisen tärkeää olla jatkuvasti kosketuksissa kansainvälisen jalkapalloon jo merkittävästi ennen tuota ikää. Nuorimmat mukana olleet suomalaispelaajat ovat olleet 8-vuotiaita, mutta laajempi kansainvälinen turnaustoiminta alkaa käytännössä pelaajan täytettyä 10 vuotta.

Harjoitusryhmään Rovaniemelle otetaan sekä tyttöjä että poikia yhteensä noin 40 pelaajaa. NYT MYÖS TYTÖILLE ON PERUSTETTU OMA FDS-RYHMÄ! Mukaan otetaan kaikki jalkapallosta ja englannin tehokkaasta oppimisesta kiinnostuneet tyttö- ja poikapelaajat. Asenne ratkaisee! Takaamme, että rohkeutesi jalkapallon pelaajana ja englannin kielen käyttäjänä paranee! Tästä on todella hyviä kokemuksia vuosien varrelta, opettajatkin kouluissa tykkäävät!

Harjoitukset järjestetään pääsääntöisesti aina arkipäivinä ja niihin on saanut hyvin vapaapäivän koulusta. Kouluilla on tietoa toiminnastamme, oppilas tietysti huolehtii läksynsä kotona aina itsenäisesti. Harjoitusten ja yhteisen palautekeskustelun kesto on kahden päivän aikana noin 4,5 tuntia (tyttöjen ryhmällä yksi päivä, yht. n. 2,5 tuntia). Harjoituksissa FDS lähestyy pelaajaa ns. TIPS-mallin kautta, jossa T on technique= tekniikka, I on insigh and intelligence= oivaltaminen ja älykkyys, P on person= persoona, S on speed and strength= nopeus ja voima. Kaikista näistä ehdottomasti tärkein on pelaajan persoona. Tämä tekee pelaajasta 75-80 %. Pelaaja kuuntelee, on tiedonnälkäinen, haluaa oppia, haluaa voittaa jokaisen tilanteen ja jokaisen pelin niin harjoituksissa kuin oikeissa peleissäkin. Kaikki suuret jalkapalloseurat ympäri maailman kiinnittävät nykyään pelaajan persoonaan erityistä huomiota.

Pelaaminen FDS-ryhmässä maksaa 99 e/kk ja edellyttää 7 kk:n sopimusta. Kokeilujaksolle pääsee kahden kuukauden ajaksi ja osallistuminen kahden päivän treeneihin maksaa 100 e. Kokeiluajan jälkeen pelaaja tekee vanhempiensa kanssa päätöksen sitoutumisesta toimintaan jäljellä olevalle 5 kk:n jaksolle. Tyttöjen ryhmään osallistuminen maksaa 49 e/kerta.

Toimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla vapaasti sähköpostilla toimisto@fcsantaclausjuniorit.fi
Sähköpostissa tulee ilmoittaa kuitenkin pelaajan nimi, syntymäaika, joukkue ja osoite sekä huoltajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin
Jyrki Paukku, Scott Baines ja Kristian Heames